söndag 31 augusti 2008

Framtiden

Hej

Satt och funderade på ett samtal jag hade men en kompis för ca 26 år sedan. Vi gick i nian och satt och spånade på vad vi skulle göra. Vi kom fram till att när man är fyrtio så har man koll på läget, man jobbar med det man vill, man har pengar så man klarar sig och man bor med den man älskar(älskar var nog inte ordet vi använde).

Hur blev det då?

Jo jag vet fortfarande inte vad jag vill och vad gäller pengarna finns en hel del övrigt att önska.
Dock bor jag med den jag älskar i ett hus som vi byggt själva som är helt fantastiskt.Två barn som är på väg att bli vuxna som är det bästa som finns. Mycket återstår av livet men jag är på god väg, kanske när man fyller femtio så är plånboken ull och man gör det man vill.

Vad vill jag göra då?

Drömmen vore att ha eller arrendera mer mark så vi kan ha vallodling i större skala, vill även ha ett ridhus på gården och hålla träningar för tillresande ryttare. Men det är mest för la familja. För min egen del vill jag att Brothers and others får mera spelningar på större ställen, har fortfarande drömmen att få spela på en finlands färja. Finns andra ställen i Hudiksvall eller Stockholm kanske Göteborg.

Skall spela lite unpluggd men Broder och Johan i Oktober, ska bli skit kul. Lite under the board walk och kanske lite Kim larsen.

Fick frågan av Carina att spela gitarr på vigselakten mellan henne och Kattis. Efter en stunds funderande så tackade jag med skräckblandad glädje ja. Funderar fortfarande på varför hon frågade mig men jag har en känsla av att de kanske är så att hon gillar mina små felspelningar, dom förskönar ju tillvaron lite:-) Hon känner ju massor av gitaristervarför annars fråga en basist.

Låtarna är inte dom enklaste och inte har jag träffat henne som ska sjunga men så svårt är det inte.
Övrigt önska jag att företaget som jag kliver in i www.climat.se kommer att fungera bra. Att dom två jag frågat om dom vill börja hos mig verkligen tar steget över. Villa kanske ett tiotal killar och tjejer i Örbyhus för uthyrning och egna jobb.

Denna lilla önskelista är min och jag önska givetvis att mina barn får ett underbart liv osv men den här gången var jag egoistisk:-)

Vänligen
Erik

onsdag 27 augusti 2008

Gasolin

Bara måste rekommendera denna inspelning, men snälla innan ni tycker jag är konstig vänta tills mannen med kvinnoröst kommer in och sjunger, bara så jävla bra:-)

http://www.youtube.com/watch?v=IeRvJnfqA9o&feature=related

Lyssna och njut.

Erik

måndag 18 augusti 2008

Eternity

Hej
Efter 1 mån och 10 dagar återkommer jag med ett litet inlägg, förhoppningsvis kommer det att bli oftare nu.

Vad har hänt?

Jo la familja var i Falsterbo och kollade hästtävlingar, ringer från halmstad och säger att dom hittat en häst, två veckor senare hämtar vi Eternity i Tierp, eller Ettan som vi kallar henne som åkt lastbil från halmstad och dit. En mycket trevlig häst som är som Pelle men mycket yngre. Hon har dock lite problem att komma in sig i flocken för Pelle som vaktar Julia verkar inte vilja släppa in henne i flocken, typ tjejer i högstadiet.
Vad gäller hästar och Bennarby kan man säga att det har blivit lite gnälligare. Tierps kommun (där allt är möjligt) har fått för sig att sätta upp hästförbudskyltargamla banvallen, vilken är den enda ridväg ut från Bennarby. Folk har tydligen ringt och klagat. Konstigt, kan inte förstå vad hästar gör som retar folk? Skiter på vägen? klart dom gör men ett regn senare är det ju borta. Hundar är tydligen inte samma problem, eller för den delen crossmotorcyklar, får visserligen inte heller åka där men gör det ändå, säger jag inget om men dom gör betydligt värre märken i vägen än hästar och dessutom låter dom mer.

TIERP DÄR INGENTING ÄR MÖJLIGT.

Har även investerat i en Fyrhjuling, den går för fullt i gårdens dagliga arbeten, vatten till hästarna, stängsel reparationer och mycket mer. Kul som tusan. Man leker en stund sedan jobbar man men det blir mer och mer jobb och mindre och mindre lek:-) Vart förövrigt medlem i Hondas Bikers in Sweden som det står på klistermärket som jag fick.

Gjorde min sista spelning i Rezår i helgen, var nog den bästa spelningen för övrigt, kändes tungt när vi plockat ihop men jag känner att det är nödvändigt för min musikaliska fortbildning att kliva av Rezår och satsaBrothers and Others som spelar mer den musik som jag vill spela och dessutom mer party. Kommer dock att sakna dom oerhört mycket men sånt är livet, kan bara hoppas att dom kommer att sakna mina vackra basgångar och mitt vackra nylle på spelningarna. Ingela som bara den här sommaren har utvecklats till en mycket duktig sångerska och Patric som bara blir bättre och bättre, Carinas saxofon lät skitbra i Lördags och Stefan har faktiskt blandat in både två och tre strängar i sina solon. Gert-Inge har minskat sina baktakter till nästan noll och har blivit mycket bättre på att få igång oss i rätt tempo, kanske har det hela berot på mig för jag har dom sista spelningarna spelat mer dansbanifierat och anpassat mig mer till den typen av musik som Rezår spelat och backat lite från mina utfall av vandringar. Kanske kanske men vem vet. Hur som helst så önskar jag Leffe lycka till och bandet dom varmaste lyckönskningar man kan önska.
Föresten så var det ju inte den sista spelningen, skall ju spela på Carinas och Kattis bröllop, skall bli riktigt kul men Carina kommer inte att vara med och den är ju intern.

På jobbet har jag kämpat på som sjutton, har jobb upp över öronen och hinner inte med. Där av har jag köpt in mig i ett större Gävle företag, skall genom det kunna växa och anställa folk här nere i Uppland. Kommer att fortsätta att jobba på samma sätt men i större skala, har erbjudit två före detta kollegor att börja men har inte fått svar ännu, får se hur det går med det.

Nästa bloggning kommer för hoppningsvis att innehålla bilder på Ettan och Hondan, förstår att ni är förväntansfulla men ni får helt enkelt hålla er:-)

På återseende

Vänligen
Erik