tisdag 26 maj 2009

Avundssjuk

Mitt arbetsliv har gjort en helomvändning, från nybyggen i Uppsala till småbyggen i byggderna runt om kring. Resultatet är att jag funnit en helt annan frid och träffar många sköna mäniskor som jobbar idiellt och har en annan livssyn än knegarna i Uppsala.

Nu till dagens ämne.

Är just nu i Ängskär och jobbar. Vägen dit är på småvägar och småsamhällen.
Ett av dom samhällena är Vavd, tror det bor typ 18 personer där. Dom har en bensinstation, dock en automatstation med tillhörande kjosk/tillbehör/livsmedel.

Skärplinge är något större och dom har två banker, bensinstation järnaffär, kiosk pizzerior postombud mm.

Österby är som Örbyhus fast något mindre och där finns banker, två mackar bilhandlare småaffärer och två livsmedel butiker och mycket mer som tex eldfesten.

Örbyhus har... Ingen mack, tre pizzerior och en ICA som är så tråkig att man somnar. Både ICA Skärplinge och ICA Österby har en helt annan personlig prägel.

Örbyhus har även en väldigt bra möbelaffär och en bra färgaffär samt numera en cykelverkstad.

Min undran är varför vi inte lyckas ha en bensinstation och en kiosk? Varför finns ingen grupp känsla så att små fina butiker får fungera och en konkurrerande mataffär som kan få ICA att beställa annat än bassortiment?

Det var bara det...

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller inte med din kommentar om Ica Örbyhus, trevlig personal och bra sortiment. Ta dig tid att se över vad dom har istället för att klanka ner.