tisdag 14 oktober 2008

Reserapport Bratislava

Bratislava är vad jag skulle vilja säga en blivande häftig stad, Dom bygger och fixar men spåren efter kommunismen är fortfarande slående. Huvudgatorna är breda, extremt rena och saknar papperskorgar. Husen är vackra eller så är dom byggda under värsta ryssdiktaturen, dvs mycket glas och aluminium. Modernt och gammalt om vart annat.

Lite saker vi funderar på.

Hotellet:
Madrassen var så hård att det inte var en hård madrass utan ett mjukt golv.

Toan på rummet var.. konstig. Som om dom vänt den bakfram, vattenlåset var i framkant och där... bajset landade var det liksom en platta som när man spolade sköljde bord bajset ner i vattenlåset. Detta innebar att man för det första var tvungen att hålla upp.. ska vi kalla det för packetet. För det andra var tvungen att mellanspola om man var riktigt nödig.

Alla kanaler utom BBC news var dubbade

Inga, och då menar jag inga skyltar var på Engelska. Vi valde restaurang efter om dom hade Engelsk meny, vilket uteslöt många ställen även på turiststråken.

Byxor fanns till storlek 48-50" men det var sällsynt med tröjor över XL.

Men Bratislava var vackert och vi trivdes utmärkt, målet med resan var att sova, läsa titta oss omkring samt äta gott. Det som serverades på alla ställen nästan var en blandning av våran pyttipanna och deras smaker.

En middag kostade ca 1000-1100 SKK som är deras valuta tom 1/1-2009. Delar men det med tre så har man våran valuta. Då ingick öl och läsk.

Vi har nog aldrig gått så mycket, vi gick runt nästan hela staden och det var backar och trappor så det stod härliga till.

Vi har för vana att gå i matbutiker, vilket tog en stund att hitte men till slut hittade vi en stor en. Kollar och imponeras över priser, öl och sprit sorter. Godishyllorna granskas noggrann och kak och bakelse hyllorna lika så. Kött kostade typ 1/3 av det vi köper i Sverige och det var i övrigt mycket billigare.

Kollade även in ett nytt köpcentrum, inte våran stil direkt men det var stort och det var modernt.

Lägger upp lite bilder så kan ni drömma er bort till 20ggr värme.

Erik

Inga kommentarer: