tisdag 17 mars 2009

Inte konstigt att folk svartjobbar.

Om moralen är så låg att chefen för AMP pension flyttar sina pengar från AMF till annat bolag innan dom sänker utdelningen. SEB:s ledning drog tillbaka sina bonusar först efter att regeringen uteslöt dom från den statliga garantin?

EU parlemetet har höjt lönerna med 45% (tror jag det var) och våran regering funderar på liknande höjningar medans svenska fackförbund diskuterar sänkningar för sina medlemmar.

Uppsala kommuns socialbidrag kom er att skjuta i höjden då många som inte har råd eller är utförsäkrade/utstämplade inte längre kan jobba eller får jobb måste få socialbidrag.

Alltså, detta är ett problem jag borde ha löst men inte kommit någonstans.

Jag får svårare och svårare att förstå vittsen med att inte jobba svart, vad är skillnaden? moraliskt sett.

Att som bank ta höga avgifter och låta räntemarginalen bli högre och högre sedan kasta pengar hit och dit för att sedan komma krälande och vilja ha pengar, våra pengar.

Eller som politiker att höja sin egen lön samtidigt som man ber "folket" om återhållsamhet samtidigt som dom vill att man ska låna mer för att handla fler och dyrare saker.

Eller att hjälpa fru Larson med att lista sovrummet för en hundring?

Man bara undrar liksom?

1 kommentar:

Pumpan sa...

Vita lister är dock mycket vanligare än svarta lister har jag märkt. Trots att det blir mycket billigare om det är svart.

Jag tror att det är en smaksak.

Om man tex har svarta lister och vitmålat i rummet i övrigt så rör man sig i en gråzon vilket nog är vanligt förekommande.

Om jag får välja så röstar jag rött. Dom som kör svart är nog dom blåa.