söndag 22 mars 2009

Spännande söndags göromål


Idag har hela familjen haft riktigt kul, vi har mockat vinterhagen från hästskit. Fyllde snöskopan med skit och gammalt hö två gånger så ca 2 m3 skit vart det.

Väntar just nu på frugan som hämtar pizza i Örbyhus, blir inte skräpmat så ofta men i morgon börjar hårdkörning med viktminskning på schemat så vi passar på att flossa lite innan. Bara nyttig mat med mycket grönsaker till väntar dom närmaste månaderna. Det svåra med det är faktiskt att hitta på middagar.

Nu skall ni inte tro att det är badsäsongen som hägrar, nej det är faktiskt för att komma genom gallerna på höskrindorna, inte kul att fastna inte:-)

Sen ska vi ju orka oxå, planerar för ca 15-20 höskrindor med balar i år om allt går dom planerat och det är typ 200 bal/ skrinda och balarna väger 17-20 kg styck. Bara att räkna.

Som minst alltså 51 ton hö, allt skall upp på skullen.

Och du Stefan (singelstring) du får gärna komma och hälsa på ca en vecka efter midsommar så kan du få bli lite svettig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

De låter riktigt kul med höbärgning. Gjorde det i min barndom med min goa morfar. Tänk att få åka hölass!!!! Om inget annat kommer i vägen kommer jag. Kan man tänka sig att få smyga upp på höskullen med lilla frugan och prassla i höet?

Anonym sa...

Beror på vems fruga du menar.../Frugan