onsdag 4 februari 2009

Prisökning

Hovslagaren var här idag, en trevlig prick. Vi satt och fikade efter att han var färdig och så skrev han ut räkningen. Han hade höjt priset med 25%. Han la moms på dom gamla priserna som tidigare var inkl moms. Inte riktigt sant, han hade minskat helskoning till 800 istället för 850 kr innan han la på momsen, verkning samt resor var samma pris fast + moms. Dagens skoning gick alltså på 2750kr istället för 2300kr. Nu är det ju iof så att han är duktig på det han gör och hovslagarna i stan tar mer ändå men man kan tycka att han ska säga till innan, tänk om folk inte har råd, då är det ju försent.

På tal om pengar så har Robur(Swedbanks aktiesparkonto)tappat ca 30% i värde, detta innebär att ungarnas sparpengar har minskat betydligt. Ända sedan dom föddes har vi sparat en eller ett par hundringar i månaden åt dom, lite har gått åt på vägen men tanken var att det skull räcka till körkort och bil, nu är det tveksamt. Kanske det går upp igen så småning om.

Har annars haft en väldigt bra dag, jobbade med papper på förmiddagen och sedan monterade jag lyse ute i stallbyggnaderna. Fick nedslag på försäkringsbesiktningen vad gäller belysningen. Hár nu satt upp två gårdsarmaturer, en på logen och en precis utanför samt monterat tre lysrörsarmaturer på skullen så nu jäklar är det ljust.

Inga kommentarer: